Kadın ve Aile Çalışmaları - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi ALES EA
Program İçeriği

Program,  Kadın ve aile çalışmaları alanındaki teorik ve metodolojik konuları içeren, disiplinlerarası derslerin bulunduğu bir eğitim planına sahiptir. Edebiyat, felsefe, sosyoloji, psikoloji ve hukuk gibi pek çok sosyal bilim disiplininin yaklaşımından  araştırma yapmayı ve ilgili konuların  problematize edilebilmesi sağlanır



 



 


Anabilim Dalı Başkanı
Doç.Dr. Hande Şahin
Tarihçe
Kadın ve Aile Çalışmaları 2018 yılında kurulmuştur. Sosyoloji, psikoloji, felsefe, medya, hukuk, edebiyat, ve siyaset gibi çeşitli alanlarda disiplinlerarası eğitim programıdır.
Kazanılan Derece
Yüksek Lisans Derecesi
Kabul Koşulları
Adayların lisans diplomasına sahip olmaları veya yarıyıl sonunda başarıyla mezun olabilmeleri gerekir. Adayların başvurulan puan türünde ALES puanının 55'ten az olmaması veya YÖK tarafından ALES'e eşdeğer kabul edilen bir sınavdan eşdeğer puan almış olması gerekir. Başvuru şartı olarak yabancı dil puanı aranıyorsa; ÖSYM tarafından yapılan yabancı dil sınavlarından en az 40 puan veya ÖSYM tarafından kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından eşdeğer puan almak zorunludur.
Üst Kademeye Geçiş
Yüksek lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adayların, ALES ve dil sınavlarından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde alan bilgisine sahip olmaları koşuluyla doktora programlarında öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Tezli yüksek lisans programı toplam yirmi bir krediden az olmamak koşuluyla en az yedi ders, bir seminer dersi ve tez çalışmasından oluşur. Tezli yüksek lisans programı bir eğitim-öğretim dönemi 60 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla seminer dersi dahil en az sekiz ders ve tez çalışması olmak üzere toplam en az 120 AKTS kredisinden oluşur. Öğrenci, her yarıyıl ders ve tez dönemi için kayıt yaptırmak zorundadır
Mezun İstihdam Olanakları
Kadın ve Aile Çalışmaları yüksek lisans programından mezun olan öğrenciler, danışman, politika analisti ve devlet kurumlarında ya da sivil toplum kuruluşlarında (STK), eğitim kurumlarında memur olarak çalışabilirler. Belediyelerin ve bakanlıkların kadın, aile ve çocuk konuları ile ilgili birimlerinde çalışma yürütebilirler. Sivil toplum örgütlerinde, sığınma evlerinde, üniversitelerde araştırma yapabilir ve ders verebilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Yüksek lisans programda; ara sınav, ödev, proje, uygulama ve dönem sonu sınavı (final) gibi farklı değerlendirme yöntemleri uygulanır. Değerlendirme yöntemleri arasında klasik sınav, çoktan seçmeli sınav, ödevi değerledirme yer alabilir. Programdan mezun olmak için ağırlıklı genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekmektedir.Bir dersten başarılı sayılabilmek için tezli/tezsiz yüksek lisansta en az (CC), almak gerekir Tez çalışması, seminer ve dönem projesi, uzmanlık alan dersi ve uygulamalı teknik öğretilen dersler kredisiz olup, başarılı (B) ya da başarısız (K) olarak değerlendirilir ve not ortalamasına katılmaz..Bir dersin notu, yukarıdaki unsurların değerlendirilmesi sonucunda belirlenir ve harf olarak verilir. Harf notları ve her bir notun katsayısı aşağıda belirtilmektedir.
Yüzlük Not Ağırlığı Harfli Not Dörtlük Not
90-100 AA 4,00
85-89 BA 3,50
80-84 BB 3,00
75-79 CB 2,50
65-74 CC 2,00
64 ve altı FF 0,00
- DZ 0,00



https://obs.idu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=15180&lang=tr